Eger, Szalóki út 17.

Keressen minket!

+36 (30) 709-8453

Hívjon minket

[email protected]

Írjon nekünk

Utazási feltételek

Vezetési idők:

(belföldön 561/2006 EK rendelet, nemzetközi személyszállítás esetén az AETR)

  • napi vezetési idő maximum 9 óra (egyes esetekben heti két alkalommal 10 óra)
  • megszakítás nélkül 4,5 óra
  • heti maximum 56 óra
  • két egymást követő héten maximum 90 óra

Kötelező pihenők:

(belföldön 561/2006 EK rendelet, nemzetközi személyszállítás esetén az AETR)

  • a napi vezetési idő megszakítása maximum 4,5 óránként minimum 45 percre kötelező. A napi 9 óra vezetési idő felosztható több pihenőre is, de egynek legalább fél órásnak kell lennie, a többinek minimum 15 perc.
  • Egy autóbuszvezető esetén: A napi pihenőidő 11 óra egybefüggő, de hetente 3-szor lehet 9 óra (következő hétvégi pótlás mellett). Napi pihenőidő 12 óra, ha 2-3 részletben veszi ki az autóbuszvezető. Ilyen esetben a 2-3 részből egy résznek legalább 9 óra megszakítás nélkülinek kell lennie.
  • Két autóbuszvezető esetén: A napi pihenő 9 óra megszakítás nélküli, 30 órás időszakonként.
  • heti pihenőidő 45 óra megszakítás nélkül. Telephelyen vagy lakóhelyen kívül 24 óra

A vezetési időt és eltöltött pihenő időt az autóbuszvezető, az autóbuszba szerelt menetíró műszer segítségével igazolja.

Az autóbuszok megengedett legnagyobb sebessége autópályán 80 km/h (egyes országokban 90 km/h), egyéb utakon 70 km/h.


Tájékoztató különjárati autóbusz igénybevételéhez

Az autóbusz vezetője a különjárat végzése során a megrendelésben foglaltak keretén belül a megrendelő – a csoport vezetője – rendelkezése szerint jár el, a közlekedési útvonal, az út közbeni megállások és várakozások, továbbá a célállomás tekintetében, ha azt az útviszonyok és az egyéb szempontok lehetővé teszik.

A megrendelő a közlekedés biztonsága érdekében tudomásul veszi a gépkocsivezetők foglalkoztatására vonatkozó korlátozásokat. Különjárat esetén: napi vezetési idő egy gépkocsivezető tekintetében nem haladhatja meg a 9 órát. A folyamatos vezetés időtartama 4 óra 30 perc, mely után a pihenő szünet, kötelező. A pihenő szünet hossza 4 óra 30 perc, vezetési időt követően 45 perc, vagy a 4 óra 30 perc, vezetési időn belül legalább 15 perc és a 4 óra 30 perc után közvetlenül még 30 perc. A gépkocsivezető munkaideje nem haladhatja meg a napi 12 órát. A napi kötelező pihenő idő 11 óra.

A csoport vezetője által adott, a személy és vagyonbiztonságot veszélyeztető, vagy jogszabályba ütköző rendelkezés végrehajtását az autóbuszvezető köteles megtagadni. Ha a csoport vezetője a különjárat során a megrendeléstől lényegesen eltérő közlekedést igényel, az autóbuszvezető azt csak a feltételek megléte esetén teljesítheti. A csoport vezetőjének egyéb célszerűtlen, vagy szakszerűtlen utasítása esetén az autóbuszvezetőnek figyelmeztetési kötelezettsége van. A csoport vezetője a megrendeléstől eltérő, illetve figyelmeztetés után megismételt célszerűtlen rendelkezéseit csak írásban teheti meg. Az írásbeliség mellőzése esetén az autóbuszvezető az ilyen rendelkezések végrehajtását is köteles megtagadni.

Ha a különjárati autóbusz éjszakára, a telephelyére nem tér vissza, az autóbusz éjszakai elhelyezéséről, és az autóbuszvezető megfelelő nyugalmat és pihenést biztosító – a csoport szállásától különálló helyiségben lévő – szállásáról a megrendelőnek kell saját költségén gondoskodni.

Megrendelő tudomásul veszi, hogy az autóbusz csak és kizárólag szilárd burkolatú útvonalon közlekedhet, egyéb úton – például földúton, térképen nem jelölt útvonalon – történő közlekedést a gépkocsivezető köteles megtagadni.

A személyszállítási feladat végrehajtása után a megrendelő megbízottja és a gépkocsivezető együtt vizsgálják át az autóbuszt, és meggyőződnek arról, hogy a járművön útipoggyász, illetve egyéb az utasok tulajdonát képező dolog nem maradt. Amennyiben az utasok az autóbusz berendezéseiben kárt okoztak, azt a megrendelő az autóbusz átvizsgálását követően készített jegyzőkönyv alapján számla ellenében tartozik megfizetni.

Az autóbusz vezetője a különjárat útvonaláról, az igénybevétel idejéről, a kilométer számláló szerkezet állásáról menetlevelet vezet, mely alapját képezi a díjszámításnak is.

Utas és poggyászbiztosítást külön kérésre tudunk biztosítani, vállalási áraink alap esetben ennek költségét nem tartalmazzák.

Autóbusz megrendelés visszamondása: 

Különjáratos autóbusz visszamondása 1 napnál rövidebb megbízás esetén kötbérrel terhelt, melynek mértéke:
24 órán belüli visszamondás: a fuvardíj 70%-a
48 órán belüli visszamondás: a fuvardíj 35%-a
72 órán belüli visszamondás: 25 000 ezer forint.
 Amennyiben az autóbuszt a kiállási helyre történő megérkezés után mondják vissza, úgy a kötbér mértéke a megrendelt fuvar teljes költségének 100 %-a.

Több napos út esetén a visszamondás 48 órától a kiállás megkezdéséig kötbérrel terhelt, melynek összege minden egyes megrendelt nap után 4 óra igénybevétel.
Amennyiben a visszamondás a kiállási helyre történő megérkezés után történik, úgy a kötbér mértéke a megrendelt fuvar teljes költségének 70 %-a.
Kötbér esetében a teljes költség az autóbusz kilométerenkénti díját valamint az előre megváltott pályamatricákat, kompjegyet, behajtási engedélyeket stb. jelenti.

A különjárati személyszállításra a Polgári törvénykönyv általános és vállalkozási szerződésekre vonatkozó előírásai, a 20/1981 (VI. 19.) MT rendelet a közúti személyszállítási szerződésekről és a 89/1988. (XII. 20.) MT rendelet a közúti közlekedési szolgáltatásokról és közúti járművek üzemben tartásáról kiadott szabályozások vonatkozó rendelkezései az irányadóak.

Utasaink mondták

Suspendisse consequat ante nec dapibus euismod. Donec semper leo massa, nec molestie odio laoreet a. Nullam quam nibh, volutpat eu ex ac, tristique.
Silvia Wood
Model Agency
Mauris placerat sodales suscipit. Nam gravida tortor ac dui posuere, eget ultricies sem fermentum. Orci varius natoque penatibus et magnis dis.
Tomasz Heaton
Web Developer
Ridiculus mus. Proin tempor semper mauris, sit amet dictum sem rutrum quis. Phasellus congue laoreet nulla. Pellentesque aliquam elit ante.
Alessia Singh
Designer
Ridiculus mus. Proin tempor semper mauris, sit amet dictum sem rutrum quis. Phasellus congue laoreet nulla. Pellentesque aliquam elit ante.
Hakim Callahan
Business Consultant
Suspendisse consequat ante nec dapibus euismod. Donec semper leo massa, nec molestie odio laoreet a. Nullam quam nibh, volutpat eu ex ac, tristique.
Hannah Dupont
Model
Mauris placerat sodales suscipit. Nam gravida tortor ac dui posuere, eget ultricies sem fermentum. Orci varius natoque penatibus et magnis dis.
John Braun
Broker

Egri Bor Busz

Minden szombaton Egri Bor Busz körjáratot indítunk az Egerbe látogató vendégeknek, mellyel egy nap egyszerűen eljuthatnak több egri pincészethez is, megismerve a helyi borkultúrát, összehasonlítva Eger legjobb borait.

Call Now ButtonHívjon most!